Super mamici cu nazdravani de pitici
Bun venit!Te rugam,ajuta-ne sa crestem mari,dand click pe ''inregsitrare'' ! Vei urma toti pasii de la inregistrare,apoi vei fi un membru de-al nostru! Vom creste cu un membru mai mult!Multumim ca ne ajuti sa crestem,ca esti alaturi de noi in fiecare zi!
Sau,daca esti un membru deja,conecteaza-te si vino sa mai discuti cu noi! Distractie placuta alaturi de mamici , tatici si nu numai!
Ultimele subiecte
» RETETE DELICIOASE
13th August 2011, 13:14 Scris de Paco

» Ai calculator, ai probleme !
21st Aprilie 2011, 08:26 Scris de Paco

» o zi frumoasa!
1st Aprilie 2011, 01:39 Scris de irina

» Cum iti petreci ziua de azi?
1st Aprilie 2011, 01:37 Scris de irina

» Prezenta in forum
1st Aprilie 2011, 01:31 Scris de irina

» la o cafea (3)
29th Martie 2011, 20:36 Scris de irina

» Plec acum dar revin mai tarziu
28th Martie 2011, 20:58 Scris de irina

» Ce te-a suparat azi?
28th Martie 2011, 20:57 Scris de irina

» Simbolul zilei de azi
28th Martie 2011, 20:56 Scris de irina

Radio Zu
ceas
Top postatori
irina (810)
 
lacramioara (734)
 
Catalina (728)
 
raluca (411)
 
Clarisa (349)
 
sorina (307)
 
criss (151)
 
carmen (124)
 
Eva (111)
 
bebelusha18 (71)
 

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 8, 11th August 2010, 00:14
Iulie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

Conectare

Mi-am uitat parola

Vrem a crestem mari!Votati-ne!!!!
Clubul mamicilor super, taticilor si nu numai Top66 Statistici

Mici secrete,mari efecte la noi in bucatarie

In jos

Mici secrete,mari efecte la noi in bucatarie

Mesaj Scris de raluca la data de 11th August 2010, 23:00

cum se curata pestele de solzi

Incerc sa va descriu cum procedeaza.
Intai decapiteaza pestele apoi incepe sa-l curete de la coada. Introduce cutitul bine ascutit sub solzi in asa fel incat acestia sa ramana pe piele apoi incepe si taie treptat cate putin pana se desprinde pe o parte toata pielea.Procedam la fel si pe partea cealalta . Astfel pestele ramane frumos alb si nu facem mizerie in casa cu solzii care se imprastie in momentul in care ii razuim.

Spor la lucru !!!

cum dezosam pulpa de pui

Facem o incizie circulara la baza osului de la pulpa inferioara in asa fel incat sa sectionam pielea si tendoanele existente. Miscam energic osul in stanga, dreapta pana simtim ca s-a dislocat din articulatia superioara apoi prin miscare circulara extragem osul.

Cu un cutit cu varf, bine ascutit sectionam pulpa superioara in lung pe langa os pe ambele parti si continuam sa sectionam si partea inferioara al pulpei de jos pe mijloc in asa fel incat sa se desfaca.

In acest moment introducem varful cutitului sub os si il desprindem usor prin taiere , detasam si articulatia ramasa tot prin taiere si extragem si cel de-al doilea os.

Atentie in partea inferioara a pulpei mai exista un oscior mai mic pe care il vom indeparta cu jutorul cutitului.



avatar
raluca
mamica VIP
mamica VIP

Mesaje : 411
Data nasterii : 17/10/1976
Data de inscriere : 06/08/2010
Varsta : 41
Localizare : piatra neamt
Joburi/Distractii : cititul
Stare de spirit : optimista

Sus In jos

Re: Mici secrete,mari efecte la noi in bucatarie

Mesaj Scris de raluca la data de 11th August 2010, 23:20

Cum preparam Maioneza

Maioneza din ou

Multe tinere gospodine la inceputuri se confrunta cu anumite greutati in a prepara anumite preparate ,de exemplu... banala maioneza . Nu e adevarat mitul ca nu se face maioneza decat in portelan,se poate prepara si in bol de plastic , metal ,... nu conteaza vasul.... dupa unii nu se amesteca in ea decat cu lingura de lemn, povesti babesti .... eu am preparat-o de la bun inceput in bol de plastic si cu ajutorul mixerului.

Ingrediente :

3 galbenusuri de ou crud
3 galbenusuri de ou fiert
(se pot folosi si mai putine galbenusuri crude si fierte , in functie de cantitatea de maioneza ce dorim sa o obtinem )
1 lingurita sare
1 lingurita mustar
300 ml ulei sau mai mult .... (depinde de cata maioneza vrem sa obtinem )

Preparare :
Intr-un vas de plastic punem cele 3 galbenusuri crude la care adaugam 3 galbenusuri fierte ( e de ajuns si 1 galbenus fiert , eu am dorit sa prepar o cantitate mai mare de aceea am folosit 3 galbenusri fierte ) , 1 lingurita sare si 1 lingurita mustar clasic (dar ...poate sa fie dulce , picant ,dupa cum va e pe plac ). Pornim mixerul la viteza maxima si incepem sa mixam. Adaugam treptat cate un pic de ulei fara a intrerupe mixarea . Adaugam atat ulei pana obtinem cantitatea dorita de maioneza .


avatar
raluca
mamica VIP
mamica VIP

Mesaje : 411
Data nasterii : 17/10/1976
Data de inscriere : 06/08/2010
Varsta : 41
Localizare : piatra neamt
Joburi/Distractii : cititul
Stare de spirit : optimista

Sus In jos

Re: Mici secrete,mari efecte la noi in bucatarie

Mesaj Scris de irina la data de 12th August 2010, 00:14

multumim de micile secrete raluca,
avatar
irina
Moderator
Moderator

Mesaje : 810
Data nasterii : 28/02/1981
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 37
Localizare : de.....nicaieri
Joburi/Distractii : infinite...
Stare de spirit : iubesc oamenii pur si simplu........

Sus In jos

Re: Mici secrete,mari efecte la noi in bucatarie

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum