Super mamici cu nazdravani de pitici
Bun venit!Te rugam,ajuta-ne sa crestem mari,dand click pe ''inregsitrare'' ! Vei urma toti pasii de la inregistrare,apoi vei fi un membru de-al nostru! Vom creste cu un membru mai mult!Multumim ca ne ajuti sa crestem,ca esti alaturi de noi in fiecare zi!
Sau,daca esti un membru deja,conecteaza-te si vino sa mai discuti cu noi! Distractie placuta alaturi de mamici , tatici si nu numai!
Ultimele subiecte
» RETETE DELICIOASE
13th August 2011, 13:14 Scris de Paco

» Ai calculator, ai probleme !
21st Aprilie 2011, 08:26 Scris de Paco

» o zi frumoasa!
1st Aprilie 2011, 01:39 Scris de irina

» Cum iti petreci ziua de azi?
1st Aprilie 2011, 01:37 Scris de irina

» Prezenta in forum
1st Aprilie 2011, 01:31 Scris de irina

» la o cafea (3)
29th Martie 2011, 20:36 Scris de irina

» Plec acum dar revin mai tarziu
28th Martie 2011, 20:58 Scris de irina

» Ce te-a suparat azi?
28th Martie 2011, 20:57 Scris de irina

» Simbolul zilei de azi
28th Martie 2011, 20:56 Scris de irina

Radio Zu
ceas
Top postatori
irina (810)
 
lacramioara (734)
 
Catalina (728)
 
raluca (411)
 
Clarisa (349)
 
sorina (307)
 
criss (151)
 
carmen (124)
 
Eva (111)
 
bebelusha18 (71)
 

Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 8, 11th August 2010, 00:14
Iunie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Conectare

Mi-am uitat parola

Vrem a crestem mari!Votati-ne!!!!
Clubul mamicilor super, taticilor si nu numai Top66 Statistici

Supe si ciorbe

In jos

Supe si ciorbe

Mesaj Scris de raluca la data de 11th August 2010, 23:19

Galuste de gris


Ingrediente :

1 ou
6 linguri gris
1/2 lingurita sare
1 varf de lingurita bicarbonat

Preparare :

In primul rand inainte sa ne apucam de prepararea galuscutelor punem la fiert apa cu sare (sau delikat). In acest timp pregatim compozitia pentru galuscute in felul urmator.
Batem oul cu 1/2 lingurita sare, 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu si adaugam 6 linguri gris .Amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat smantana. Luam cu lingura din compozitie si o punem in apa clocotinda ( daca fierbe prea tare lasati focul mai mic ). Lingura o trecem mereu prin apa inainte de a lua din compozitia de galuste.
Dupa ce am terminat de rupt galuscutele acoperim oala cu un capac si fierbem galuscutele timp de 10- 15 minute. Daca galuscutele dupa fierbere nu ies moi ,raman tari le "speriem " cu o ceasca de apa rece ce se adauga in oala cand apa clocoteste si le lasi sa mai dea cateva clocote apoi opresti focul si lasi inca cateva minute acoperite in apa in care au fiert.
Dupa ce sunt fierte galuscutele se scot cu o paleta si se pun in supica fierbinte.



avatar
raluca
mamica VIP
mamica VIP

Mesaje : 411
Data nasterii : 17/10/1976
Data de inscriere : 06/08/2010
Varsta : 41
Localizare : piatra neamt
Joburi/Distractii : cititul
Stare de spirit : optimista

Sus In jos

Re: Supe si ciorbe

Mesaj Scris de raluca la data de 12th August 2010, 09:13

Ciorbă de pui a la grec

ngrediente:
- 1 pui mai mic (eu l-am inlocuit cu 3 pulpe de pui intregi si gigantice)
- o ceapa
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- o bucatica de telina
- 100 gr de orez
- 200 ml de lapte
- un borcanel de 250 gr de smantana
- 3 galbenusuri de ou
- zeama de la o lamaie
- sare, vegeta
- o legatura de patrunjel

Am pus pulpele de pui la fiert in 2 litri de apa, impreuna cu ceapa intreaga, telina si radacina de patrunjel curatate si date prin razatoare. Am condimentat cu sare si vegeta.



Buuuun, carnea trebuie lasata sa fiarba bine de tot, apoi luati oala de pe foc, aruncati ceapa, scoateti carnea si o desprindeti de pe oase si o taiati frumusel in bucatele. O data macelarita, carnea se pune din nou in oala cu supa, impreuna cu morcovii dati prin razatoare si orezul. Se lasa sa fiarba impreuna pana cand orezul si morcovii sunt fierti.



Intre timp, se freaca bine galbenusurile, apoi se amesteca cu laptele (am am folosit lapte gras, pentru o explozie veritabila de calorii) si iaurtul. Maiaua obtinuta trebuie turnata in supa DAR avand grija ca supa sa nu clocoteasca, respectiv sa nu fie pe foc, pentru ca riscati ca oul sa se stranga si nu ati rezolvat nimic. Asa ca eu procedez asa – fac maiaua din start intr-un vas mai mare, care sa imi permita sa adaug putin cate putin din zeama de la supa, astfel incat maiaua sa ajunga la temperatura supei si atunci o pot turna linistita, fara teama ca se strica toata afacerea.



Acest sistem este aplicabil nu doar la aceasta reteta, ci in general la ce contin albitura din ou. O data turnata maiaua de lapte si smantana, urmeaza doar sa acriti ciorba cu zeama de lamaie, in functie de preferinta, puteti folosi chiar si mai mult decat zeama de la o lamaie.

Ciorba a la grec trebuie sa fie alba si putin mai groasa decat o supa obisnuita de pui. Patrunjelul verde se toaca si se presara peste supa, insa doar inainte de servire, pentru a nu-si pierde aroma. Ce sa va mai zic? Ca nici nu ma mai intereseaza ce servesc altii la meniul zilei, atata timp cat eu imi prepar acasa ce vreau!








Publicat de Teo la 01:13 http://gospodini.blogspot.com/


avatar
raluca
mamica VIP
mamica VIP

Mesaje : 411
Data nasterii : 17/10/1976
Data de inscriere : 06/08/2010
Varsta : 41
Localizare : piatra neamt
Joburi/Distractii : cititul
Stare de spirit : optimista

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum